Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stolac

Detalji napada: Ultrasi napali trojicu fudbalera i jednog maloljetnika, završili u bolnici

iskra stolac napad
Foto: GK Iskra Stolac/ Facebook-Nerin Dizdar

“U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila u kojima su bili Ultrasi, navijači Zrinjskog. Divljački su ih udarali svime i svačim te im nanijeli povrede i polomili vozilo”, naveli su iz Iskre

Nakon što su u nedjelju navečer pretučena četiri mladića u Stocu, oglasio se Fudbalski klub Iskra Stolac iz kojeg otkrivaju da su u pitanju njihovi članovi koje su napali navijači Zrinjskog.

Kako su naveli, jučer su trojica njihovih nogometaša odigrala utakmicu protiv Lokomotive i ostali na iftaru. Kasnije su gledali utakmicu Velež – Borac u Vrapčićima i krenuli kući. Tada dolazi do incidenta.

“U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila u kojima su bili Ultrasi, navijači Zrinjskog. Divljački su ih udarali svime i svačim te im nanijeli povrede i polomili vozilo”, naveli su iz Iskre.

Kako objašnjavaju, u vozilu su se nalazila tri igrača njihovog kluba i jedan maloljetni dječak. Oni su nakon napada prevezeni u bolnicu Južni logor.

“Moglo se svašta desiti i da padne ne daj Bože mrtva glava. Apelujemo na nadležne institucije da što prije uhvate počinioce ovog divljačkog i kukavičkog djela i da ih najoštrije kazne. Još jednom – naši zlatni momci želimo vam sve najbolje i hvala vam na jučerašnjoj igri i pobjedi koja je u drugom planu”, dodali su iz Iskre.

Ranije se o incidentu oglasio i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar.