Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji nesreće u Jelahu: Poginule Safija Kantić i njena kćerka Nihada

U Jelahu kod Tešnja oko 18:05 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, a jedna je zadobila teže tjelesne povrede.

U nesreći su život izgubile osobe inicijala S.K. i N.K. dok je teže tjelesne povrede zadobila osoba S.K. Riječ je o porodičnoj tragediji, a uviđajne radnje u ovoj nesreći su u toku. Kako saznajemo, ljekari Kantonalne bolnice Zenica bore se za život 10-godišnjem dječaku. On je zadobio povrede opasne po život.

U nesreći su stradale majka i kćerka. Radi se o automobilu marke Peugeot, a učesnici nesreće su sa područja Jelaha. Nezvanično saznajemo da je do nesreće došlo kada se vozilo zabilo u stub.

U nesreći je poginula Safija Kantić, te njena 18-godišnja kćerka Nihada Kantić, javlja Avaz.

Prema riječima očevidaca, najvjerovatnije je Safija izgubila kontrolu nad vozilom, usljed čega je automobil završio ispod mosta. Uviđaj na mjestu nesreće je završen i saobraćaj je ponovo pušten na ovoj dionici.

Nakon sat vremena završena je operacija 10-godišnjeg dječaka. Kod njega se radi o frakturi glave. On je i dalje životno ugrožen, te je smješten na hirurški odjel Intenzivne njega zeničke Bolnice.