Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanac suspendovan sa bečkog aerodroma zbog simpatiziranja ISIL-a

BiH

aerodrom bec

Nakon što su belgijski policijski sindikati, posle terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera ISIL-a, na bečkom aerodromu Schwechat je identifikovan jedan takav zaposleni porijeklom iz BiH, koji je odmah suspendovan.

On je na tom aerodromu godinama radio kao tehničar, zadužen za održavanje raznih postrojenja, a suspendovan je pošto su ga austrijske vlasti označile kao simpatizera Islamske države, javili su bečki mediji, a prenio Tanjug.

“Svi zaposleni, koji rade u škakljivim oblastima, prije stupanja na dužnost prolaze detaljnu proveru”, izjavio je portparol aerodroma, dodajući da procedura može da traje više nedelja.

Tako je bilo i sa suspendovanim tehničarom. Bosanac je suspendovan jer je na socijalnim mrežama rado pozirao u pobjedničkoj pozi nalik borcima Islamske države, sa podignutim kažiprstom. Takođe, preko nekih internet sajtova iskazivao je simpatije prema Islamskoj državi i slijedio je radikalne salafističke poruke, a zaposlenima je pao u oči sa svojim radikalnim pogledima na svijet.

Zbog svega toga, rukovodstvo arodroma ga je suspendovalo.