Mladen Kovačević

Detalji nesreće u kojoj je poginuo bankar: “Nije trebalo da bude tu”

mladen_kovacevic

Komšije porodice Kovačević ispričale su da se nesreća desila oko 13.45 časova, kada je on sa nekoliko osoba uređivao njivu u blizini kuće

Zamjenik direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Mladen Kovačević (63) poginuo je u subotu tokom radova na njegovom imanju u selu Božići kod Prijedora.

Kovačevića je usmrtilo drvo koje je palo na njega, a do dolaska Hitne pomoći on je preminuo od zadobijenih povreda.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da je obavljen uviđaj, a da su o svemu obavijestili i dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Komšije porodice Kovačević ispričale su da se nesreća desila oko 13.45 časova, kada je on sa nekoliko osoba uređivao njivu u blizini kuće.

– Trebalo je da posjeku lipu koja je bila visoka više od 20 metara. To drvo je bilo na dnu livade, u blizini potoka. Kada su krenuli da obore lipu, Kovačević nije trebalo da bude tu. Kada je lipa pala, krošnja drveta je poklopila Kovačevića i nanijela mu teške povrede – rekla je jedna od komšinica ove porodice.

Ona je dodala da ljudi koji su posjekli drvo nisu znali da je ono palo na Kovačevića, sve dok on nije krenuo da doziva pomoć.

– Kada su ga čuli odmah su otrčali do njega i pozvali Hitnu pomoć i sklonili grane sa njega. Međutim, zadobio je teške povredi i do dolaska ljekara je preminuo. Ekipa Hitne pomoći je samo mogla konstatovati smrt – ispričala je naša sagovornica.

Dodala je da su i njegovi prijatelji koji su oborili stablo veoma potreseni zbog ove nesreće.

Ona je istakla da je Kovačević bio dobar komšija, a da mu je prije nekoliko godina preminula supruga.

– On se nije ponovo ženio, a iza njega je ostalo dvoje djece i unuk – rekla je komšinica ove porodice.

Mladen Kovačević je bio poznati ekonomista i direktor više banaka u Republici Srpskoj. Bio je osnivač i prvi direktor Garantnog fonda RS.

Osim toga bio je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za geodesteke i imovinsko-pravne poslove RS, kao i savjetnik ministra finansija RS.

Za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS izabran je u julu 2017. godine.

Portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz rekla je da su po ovlaštenju dežurnog tužioca uviđaj obavili pripadnici ove Uprave, a uz prisustvo ljekara mrtvozornika.

– Konstatovano je da nema elemenata krivčnog djela. Postupajući tužilac je naložio da bude obavljena obdukcija u Zavodu za sudsku medicnu Republike Srpske – istakla je Pačariz.

Bankar kojeg je usmrtilo drvo na njivi suprug je ministarke u Vladi RS-a