Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Došlo do komplikacija

Detalji stravične tragedije u Mrkonjić Gradu: Majka i beba umrle tokom prijevremenog poroda

mrkonjic grad

Nesretna 26-godišnja djevojka živjela je kao podstanar u kući u kojoj je pronađena mrtva s bebom. Radila je kao konobarica. Ona se u nedjelju uveče nikome nije javljala na telefon, pa su njeni poznanici otišli do stana gdje su zatekli stravičan prizor

Djevojka Z. Č. (26) iz Petrovca i njena tek rođena beba pronađene su mrtve u stanu u Mrkonjić Gradu, gdje je Z. Č. živjela kao podstanar, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se nesrećna žena porodila prije vremena i da je došlo do komplikacija tokom kojih su preminule ona i beba. Njihova tijela su pronađena nakon što se Z. Č. nije javljala poznanicima koji su se zabrinuli za nju jer je bila u poodmakloj trudnoći.- Živjela je kao podstanar u kući u kojoj je pronađena mrtva s bebom. Radila je kao konobarica. Ona se u nedjelju uveče nikome nije javljala na telefon, pa su njeni poznanici otišli do stana u kojem je živjela. Lupali su na vrata i dozivali je, ali nije bilo odgovora. Policajci su s vlasnikom kuće ušli unutra i zatekli stravičan prizor, mrtvu djevojku i pored nje beživotno tijelo bebe – kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, prvi rezultati istrage govore da se radi o komplikovanom porođaju koji je doveo do smrti porodilje i bebe.

– Djevojka je bila sama u kući kada je krenuo prijevremeni porođaj i vjerovatno nije uspjela nikoga da pozove u pomoć. Sve ukazuje na to da je došlo do porođajnih komplikacija koje su dovele do smrti i žene i bebe. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije i okončanja istrage – kazao je izvor “Glasa” upućen u slučaj.

Od poznanika Z. Č. saznajemo da se ona porodila u sedmom mjesecu trudnoće. Navodno je već bila u braku i ima jedno maloljetno dijete.

Policijska uprava Mrkonjić Grad saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 21.20 časova.

– Policija je obaviještena da se Z. Č, koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne javlja na mobilni telefon i ne otvara vrata. Policijski službenici PS Mrkonjić Grad su sa vlasnikom ušli u stan i zatekli beživotna tijela Z. Č. iz Petrovca i njenog novorođenčeta – saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je obavljen uviđaj uz prisustvo mrtvozornika Doma zdravlja.

– Obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio obdukciju tijela – rekli su u policiji.