Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija

Jajce: Dan žalosti na dan ukopa trojice poginulih

jajce
jajce flash team opcina jajce

Trojica radnika „Strukture“ Jajce smrtno su stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 20 sati kod Mrkonjić-Grada

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić uputili su telegram sućuti kolektivu „Struktura“, porodicama i prijateljima nesretno stradalih sugrađana Senada Poške, Elvira Čagalja i Selvedina Crnca.

“Jutros je osvanuo tužan dan za naš grad. S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika. U ovim teškim i tužnim trenucima suosjećamo u boli s porodicama nesretno nastradalih, s njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada. Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu ‘Struktura’ i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove teške trenutke za sve građane Jajca”, poručili su Hozan i Topić.

Na dan ukopa u Jajcu će biti proglašen dan žalosti.

Trojica radnika „Strukture“ smrtno su stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 20 sati kod Mrkonjić-Grada.

U nesreći su sudjelovali „Mitsubishi“, kojim je upravljao M.K. iz Šipova, te teretno vozilo „Ford“ u kojem je bilo sedam osoba. Tri osobe iz „Forda“ u nesreći su izgubile život, a četiri su ozlijeđene.