Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premier liga

Lampard se vratio u Chelsea i izgubio, Newcastle preokretom zadržao treće mjesto

frank lampard ss

Newcastle je preokretom savladao Brentford 2:1 na gostovanju. Domaćin je poveo preko Ivana Toneyja, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela pogodio iz kaznenog udarca

Chelsea je od Wolverhamptona izgubio 1:0 u 30. kolu Premier lige. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je kapiten londonske ekipe na čijoj je klupi u drugom mandatu debitirao trener Frank Lampard, koji ne naslijedio Grahama Pottera. Jedini pogodak, i to fantastičan, za Wolvese postigao je Matheus Nunes u 31. minuti. Chelsea se nalazi na 11. mjestu engleskog prvenstva s 39 bodova, odnosno ima osam bodova manje od šeste Aston Ville, koja drži mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu, piše Index.hr.

Premier liga, 30. kolo, rezultati:

Wolverhampton – Chelsea 1:0
Tottenham – Brighton 2:1
Leicester City – Bournemouth 0:1
Fulham – West Ham 0:1
Brentford – Newcastle 1:2
Aston Villa – Nottingham Forest 2:0

Kane donio pobjedu Tottenhamu

Tottenham je u završnici došao do pobjede 2:1 nad Brightonom. Heung-min Son zabio je u desetoj minuti nakon dodavanja Ivana Perišića. Kaoruu Mitomi je u 14. poništen pogodak za izjednačenje, no zato je njegov saigrač Lewis Dunk bio precizan u 34. minuti.

Dannyju Welbecku poništen je drugi pogodak Brightona početkom drugog poluvremena. Slavlje Tottenhamu osigurao je Harry Kane, koji je u 79. minuti došao do 23. pogotka u sezoni. Tottenham je peti s 53 boda, tri manje od četvrtog Manchester Uniteda koji bi tim plasmanom direktno izborio Ligu prvaka. Mančesterski klub ima i utakmicu manje. Brighton je, pak, sedmi s 46 bodova.

Preokret Newcastlea

Newcastle je preokretom savladao Brentford 2:1 na gostovanju. Domaćin je poveo preko Ivana Toneyja, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela pogodio iz kaznenog udarca. Napadaču Brentforda u osmoj minuti je poništen gol.

Golman David Raya bio je kriv za izjednačujući gol u 54. minuti, dok je sedam minuta kasnije Alexander Isak zabio za tri boda. Newcastle je preskočio United i preuzeo treće mjesto s 56 bodova, koliko ima i sastav trenera Erika ten Haga. Brentford je deveti s 43 boda.