Detalji stravičnog zločina kod Prijedora

alija i azra hrustic
Alija i Azra Hrustić

Alija Hrustić (48) iz Prijedora na monstruozan način ubio je bivšu suprugu Azru Hrustić (35) koju je izbo 20 puta, saznaje “EuroBlic”.

Hrustić je u subotu ujutru došao u kuću u kojoj je trenutno živjela Azra u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora i u spavaćoj sobi je zatekao sa Enverom Halilagićem (41) iz Bihaća. On ih je uboje ubio udarcima sjekirom i nožem.

Nakon ubistva otišao je u policiju i sam se predao, a prizor koji su zatekli na licu mjesta zaledio je krv u žilama i iskusnim inspektorima. Izvor blizak istrazi ispričao je da je prizor bio kao u horor filmu. Ljubavnici su goli i iskasapljeni ležali u lokvi krvi.

Rezultati obdukcije nesretne žene pokazali su da je ovo jedno od monstruoznijih ubistava posljednjih godina na području Prijedora.

“Prema rezultatima obdukcije Alija je bivšu suprugu najvjerovatnije prvo udario sjekirom u glavu, a potom ju je još nekoliko puta udario po tijelu. To mu nije bilo dovoljno, pa je nakon toga nastavio da je ubada nožem. Na njenom tijelu nađeno je ukupno 20 rana po glavi, vratu, grudnom košu, trbuhu i rukama”, pojasnio je izvor blizak istrazi.

Slično, ako ne i gore prošao je Halilagić, kojeg je također na desetine puta nožem i sjekirom izbo po tijelu.

Prema pričama njihovih poznanika Alija i Azra su bili u braku skoro 20 godina i imaju dva maloljetna sina, ali od prije dva mjeseca više ne žive zajedno i u toku je brakorazvodna parnica. Nakon što je napustila Aliju, ona je otišla da se brine o jednoj starici (80) u čijoj kući se desilo i ubistvo.

Enver Halilagić

Alija je oko 7.30 došao do kuće u kojoj je živjela Azra kako bi pokupio sina koji je trebao ići sa njim u šumu da sjeku drva. Kada je ušao u kuću čuo je zvukove iz spavaće sobe, nakon čega izlazi i odlazi do svog auta gdje uzima nož i sjekiru te se vraća i kreće u krvavi pohod.

Kada je ušao u sobu Halilagića je odmah udario sjekirom u potiljak, a zatim je udario i Azru. Nakon toga najvjerovatnije ih je još nekoliko puta udara sjekirom, a zatim nožem kreće da ih bode. Da su još bili pri svijesti dok ih je ubadao nožem, govori i podatak da je Azra imala rane po rukama, koje su vjerovatno nastale dok je pokušavala da se odbrani.

Poslije toga ubica odlazi kući gdje je navodno pokušao da se objesi, ali su ga u tome spriječili majka i sin. Zatim je otišao u policiju i priznao zločin. Dežurni tužilac OJT Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Prijedoru da se Hrustiću odredi pritvor jer bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te ponoviti isto ili još teže krivično djelo.

Poklonio joj automobil

Prema pričama komšija svi su znali da se Hrustići razvode, ali kažu da ništa nije slutilo da se ovo može desiti.

“Kada su dijelili imovinu, Azra se odrekla svoje polovine kuće u korist djece, a u znak zahvalnosti Alija joj je nedavno kupio i poklonio automobil”, ispričao je jedan od komšija.