Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji tragedije u Zenici: Grupa mladih samoinicijativno ušla na bazen

zenica-nocno

U jednom od zeničkih bazena u naselju Crkvice, oko dva sata poslije ponoći, pod za sada nepoznatim okolnostima utopila se tridesetogodišnja ženska osoba J.T. iz Zenice.

Do utapanja je došlo kada je jedna grupa mladića i djevojaka neovlašteno ušla u kompleks bazena, koji je zvanično bio zatvoren nakon završetka koncerta grupe “Nemoguće vruće”.

– Prema našim informacijama tokom poslijeponoćnih sati na zeničkim bazenima došlo je do utapanja ženske osobe rođene 1985.godine u Zenici. Uviđajne i istražne radnje vodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, a više detalja vezanih za ovaj slučaj biće poznato nakon okončanja istrage – kazala je Feni glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Ovaj nesretan događaj se ne može vezati za manifestaciju, kako su objavili neki mediji, koja je tokom večeri organizirana na zeničkim bazenima.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Zenice oglasili su se i službenim saopćenjem za javnost u kojem ističu da je “događaj protekao u najboljem redu, bez i najmanjeg incidenta, uz prisustvo više od hiljadu posjetilaca, o kojima je brinulo deset spasilaca, te zaštitari agencije Condor”. Ovaj događaj je završen petnaest minuta prije ponoći uz sve neophodne mjere i radnje oko organizacije.

– Nakon završetka koncerta nešto prije ponoći ostali smo sa radnicima, koji su radili na rasklanjanju kompletne scenografije, te smo oko jedan sati iza ponoći napustili bazen nakon što smo se uvjerili da više nikoga od posjetilaca nema u krugu objekta – rekao je direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Po okončanju koncerta i noćnog kupanja, nakon što su svi posjetioci napustili bazene, oko dva sata iza ponoći mladalačka nesmotrenost manje grupe od četiri osobe u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tokom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć. Nastradala osoba je prebačena na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica gdje je pokušana reanimacija, ali je bila bezuspješna. Uzrok smrti će se utvrditi obdukcijom, koju je zatražio dežurni kantonalni tužilac Borislav Milešić.

– Svi mi u preduzeću smo potreseni ovom tragedijom, a pošto sam i sam roditelj, saosjećam sa porodicom preminule djevojke i ovom prilikom im upućujem iskreno saučešće. Tuga i bol u ovom momentu je i za nas velika – kaže Jovanović.

Istražne radnje o ovom događaju su u toku i javnost će biti obaviještena o uzroku smrti mlade djevojke.