Glogovica

Detalji ubistva i samoubistva: “U posljednje vrijeme bio je dezorijentisan”

ubistvo

Riječ je o komšijama

Ratko Simić (76), koji je iz još neutvrđenih razloga tokom vikenda ubio komšiju Milovana Grabovca (85) pa izvršio samoubistvo u dobojskom mjestu Glogovica, bio je teško bolestan i dezorijentisan u posljednje vrijeme, saznaju “Nezavisne”.

“Motiv ovog ubistva još je samo nagađanje jer se muškarci nisu ni družili ni poslovali. Za Simića je utvrđeno da je  imao tumor i ljekari mu nisu dali još mnogo života tako da je praktično i znao da će  brzo umrijeti. U posljednje vrijeme je bio dezorijentisan. Kuda je on taj dan krenuo s pištoljem i da li je išao s namjerom da puca na Grabovca još se utvrđuje”, rekao je za “Nezavisne” izvor blizak policijskoj istrazi.

Naime, riječ je o komšijama iz dobojskog mjesta Božinci Donji, koji su se u subotu ujutro sukobili u Glogovici, a zatim je sedamdesetšestogodišnjak, poslije prepirke i fizičkog sukoba, na lokalnom putu pucao iz pištolja na osamdesetpetogodšnjaka.

Grabovac je ubrzo preminuo u dobojskoj bolnici, a prema našim saznanjima, Simić je, sav krvav od rvanja na putu, nakon zločina došao kući i ubio se iz puške.

“Niko ne zna šta se tačno desilo, jer se Simić koji je živio na velikom imanju i nije poznato da se družio sa Grabovcem čija je kuća malo dalje. Taj dan na putu gdje su se sukobili nikog nije bilo, a sudeći po tragovima na tijelu, vjerovatno su se naguravali”, kaže izvor “Nezavisnih”.

Iz Policijske uprave Doboj naveli su da je policija oko 10.30 zaprimila prijavu da je M.G. preminuo u dobojskoj bolnici od posljedica povreda koje je zadobio vatrenim oružjem.

“Nakon izlaska na teren, policija je pronašla tijelo R.S. koji je počinio samoubistvo puškom u dvorištu svoje kuće u Božincima Donjim”, naveli su iz policije.

Policija je izvršila uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.