Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji ubistva kod Cazina: Žena ubice pokušala sakriti pušku

hapsenje-bihac4

Policija je uhapsila pedesetpetogodišnjeg Fikreta Osmančevića iz mjesta Gornja Koprivna, kod Cazina, osumnjičenog za ubistvo Hazime Japić (47) zvane Čupa, koje se dogodilo u ponedjeljak u okolini tog grada, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

Na pres-konferenciji u prostorijama MUPa USK u Bihaću, Šero Družić načelnik Kriminalističke policije USK, izjavio je kako je policija osumnjičenog uhapsila u njegovoj kući, te da je prilikom pretresa tog objekta pronađena automatska puška, za koju se pretpostavlja da je korištena prilikom ubistva.

Družić je rekao kako je supruga osumnjičenog ometala istragu pokušavajući sakriti pušku, te da su i protiv nje poduzete zakonom propisane mjere.

“Nezavisne” saznaju da je uhapšena i ta žena (58), te je takođe nakon kriminalističke obrade predata nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

Družić je dodao kako je osumnjičeni priznao ubistvo, ali nije želio otkriti motive koji su doveli do zločina. Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni je predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Pres konferenciji je prisustvovao i Ervin Bibanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova, koji je pohvalio brzo i efikasno djelovanje policije prilikom rješavanja ovog zločina, koji je unio dosta uznemirenosti u živote građana na području Cazina.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo proteklog ponedjeljka u večernjim satima na lokalitetu Bašče, na raskrsnici na lokalnom putu koji povezuje cazinska naselja Gnjilavac i Donju Koprivnu. Tijelo su uočili prolaznici te o tome obavijestili pripadnike Policijske stanice Cazin, koji su potom izašli na lice mjesta i osigurali lokalitet gdje se dogodio zločin. Prema izjavama očevidaca, tijelo nesretne žene ležalo je na leđima i bilo udaljeno nekoliko metara od automobila škoda oktavia. Ustanovljeno je kako je automobil vlasništvo žrtve te da je ubistvo izvršeno s nekoliko hitaca ispaljenih iz automatske puške. Japićeva je majka dvije kćerke, koje su udate i žive u inostranstvu, a ona je godinama živjela sama u kući u Cazinu. Objavljeno je da je ona 2004. godine u Sudu BiH osuđena na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog trgovine ljudima.