Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Srbijanska policija uhapsila Sanjina Sefića!

12/10/2016

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  Nebojša Stefanović rekao je da je Sanjin Sefić u rukama srbijanske policije, javio je RTS.

Sefić će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima, rekao je Stefanović.

– Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji – naveo je Stefanović.

Stefanović je danas ranije izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji te zemlje ima prebivalište ili boravište.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem i rješenje o određivanju pritvora, potvrdila je za BHRT Jasmina Begić, sutkinja u Kantonalnom sudu Sarajevo za prethodni postupak.

Sestra tragično stradale studentice: Ne vjerujem ni u državu, ni u pravdu

Sefić je 10. oktobra u večernjim satima u centru Sarajeva automobilom usmrtio dvije djevojke, nakon čega je pobjegao iz BiH preko Graničnog prijelaza Uvac.

 

Pogledajte snimku saobraćajne nesreće kod Bihaća

Komentari