Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji zločina na Palama: Ubila sam majku sjekirom

ubistvo policija

Fata Kadrić iz sela Minđure, u opštini Pale, ubila je na brutalan način svoju majku Haliju, nakon čega je uhapšena. Ubistvo se desilo vjerovatno jučer u jutarnjim satima, a policiju je o tome obavijestila lično Fata i to preko telefona, poručivši da je majku ubila sjekirom, pišu Nezavisne novine:

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, poziv je stigao oko 7.30, a nedugo nakon prijave patrola se uputila prema selu. Dolaskom na lice mjesta, nažalost, navodi iz prijave su potvrđeni.

“Izvršen je spoljni pregled leša od strane vještaka sudsko-medicinske struke, a koji je konstatovao više povreda u predjelu glave. Tijelo nastradale je prevezeno u prosekturu u Miljevićima radi vršenja obdukcije”, saopšteno je iz CJB-a Istočno Sarajevo. Dodaju kako je uviđajem rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva, a da su s lica mjesta izuzeti tragovi koji će biti poslati na vještačenje.

“Osumnjičena K.F. je lišena slobode od strane policijskih službenika stanice Pale i ista će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva biti predata Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo”, zaključili su u policiji.

Inače, kako saznajemo, majka i kćerka godinama su živjele zajedno u porodičnoj kući, a Fata je cijeli život posvetila majčinom zdravlju, zbog čega se nije ni udala. S druge strane, kako su nam ispričale komšije, Halijino zdravlje, a posebno mentalno, bilo je narušeno u posljednjih nekoliko godina, a to se takođe odrazilo i na Fatu.

“Fata je pričala kako se boji majke jer je sve više nasilna, te da ju je strah da će je povrijediti. Jasno je da više nije mogla izdržati”, kazao je jedan komšija, koji nije želio da mu navodimo ime.

Stradala žena ima još sina i kćerku, ali su dolazili povremeno jer duže vrijeme žive u Sarajevu.