Policija mu upala u kuću

Diler u Kiseljaku bio opremljen kao vojnik

dr 3

Prilikom pretresa pronađeno je preko pola kilograma praškaste materije ‘speed’, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga ‘cannabis’

Na području Srednjobosanskog kantona provedena je još jedna uspješna akcija usmjerena na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, a ovaj put težište aktivnosti bilo je na području Kiseljaka, izvijestio je u ponedjeljak MUP SBK-a.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji s Jedinicom za specijalističku podršku te policijskim službenicima PS Novi Travnik su, na osnovu Naredbe nadležnog suda u Kiseljaku, izvršili pretres porodične kuće u vlasništvu A.D. rođen 1981. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je preko pola kilograma praškaste materije ‘speed’, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga ‘cannabis’.

Osim toga, pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, određena količina novca za koju se sumnja da potiče od prodaje opojne droge, dvije puške, pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenog djela neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je lišen slobode i uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima predat na dalje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu, nakon čega mu je od strane nadležnog suda određen pritvor, kaže se u izvješću.