Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TEŠKE POVREDE

Direktor Elektroprivrede RS nakon saobraćajne nesreće helikopterom prebačen u UKC RS

PETROVIC NESRECA (1)
FOTO: avaz.ba

Prema istom izvoru, zdravstveno stanje Petrovića je stabilno

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je za RTRS da su Luku Petrovića, direktora Elektroprivrede RS, koji je juče na teritoriji opštine Foča imao saobraćajnu nesreću uspješno transportovali u Univerzitetsko klinički centar u Banjoj Luci.

Petrović je juče trebao biti prebačen u banjalučki UKC, međutim zbog loših vremenskih uslova do danas nije mogao helikopter poletjeti.

Prema istom izvoru, zdravstveno stanje Petrovića je stabilno.

Načelnik Odjeljenja za hirurške grane Univerzitetske bolnice Foča dr. Nenad Lalović rekao je da je juče u 9.45 sati Luka Petrović primljen je u Bolnicu Foča sa povredama vratne kičme i prelomom desne nadlaktice.

Nakon završene dijagnostičke obrade, pacijent je zbrinut u intenzivnu njegu.

– Stabilan je i van životne opasnosti. Planiran je transport u Kliniku za ortopediju i traumatologij UKC-a RS kada se za to steknu uslovi – istakao je Lalović.

U saobraćajki je, osim Audija 8, učestvovalo i teretno motorno vozilo, kamion koji im je dolazio iz suprotnog pravca, a prema navodima iz Tužilaštva, Audi je iz za sada neutvrđenih razloga prešao na drugu kolovoznu traku.

Osim Petrovića u automobilu je bio i vozač Danilo Petrović, koji je također zadobio povrede, potvrđeno je za “Nezavisne” u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.