Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Direktor osumnjičen da je oštetio akcionarsko društvo za 440.000 eura

Euros-money changing hands,illustrating the concept of corruption

Kako se dodaje, S.P je potom sklopio Sporazum o rasporedu plaćanja dospjelih obaveza pozivajući se na gore navedeni ugovor, te je u Sporazumu izostavio ranije potpisani i izdati Neopozivi nalog za plaćanje

Protiv S.P. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, gdje je, kao direktor, oštetio akcionarsko društvo iz Banje Luke za 440.417 eura, saopšteno je iz PU Banja Luka, javljaju Nezavisne novine.

“S.P. se sumnjiči da je kao direktor akcionarskog društva iz Banje Lluke sklopio ugovor sa društvom ograničene odgovornosti iz Beograda, u kojem je kao garanciju da će društvo ograničene odgovornosti iz Beograda platiti usluge dao Neopozivi nalog za plaćanje banci iz Beograda”, navodi se u saopštenju

Kako se dodaje, S.P je potom sklopio Sporazum o rasporedu plaćanja dospjelih obaveza pozivajući se na gore navedeni ugovor, te je u Sporazumu izostavio ranije potpisani i izdati Neopozivi nalog za plaćanje.

“Na taj način je S.P. onemogućio da akcionarsko društvo iz Banjaluke naplati dug u iznosu od 440.417 evra za koliko je i oštećeno”, zaključuje se u saopštenju.

Nezvanično se saznaje da je u pitanju Slavko Petrović, direktor preduzeća “Kosmos”, a beogradska firma je “Cofis Export Import”. U pitanju je isporuka robe za Ministarstvo odbrane Egipta.