Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika tragedija

Direktor tešanjske bolnice o smrti 26-godišnje Melise Bajgurić: Iz Hitne upućena s dijagnozom upale pankreasa

tesanjska bolnica

Saznanja o njenoj trudnoći smo dobili od nje same, a ne od uputne dijagnoze. I doktorica koja ju je primila je uradila ono za šta i jeste zadužena, da isključi taj pankreatitis, odnosno upalu gušterače

Tešanjka Melisa Bajgurić preminula je u 26. godini od posljedica moždanog udara.

Direktor “Opće Bolnice Tešanj” Omer Bedak u izjavi za “Avaz” je kazao da je Bajgurić po prijemu u bolnicu upućena na interni odjel jer se sumnjalo na pankreatitis, odnosno upalu gušterače.

– To je uputna dijagnoza iz Hitne. Nismo uspjeli utvrditi kako je došla do Hitne, kod koga je bila, na koji način je bila. Ali u bolnicu je upućena kao upala gušterače. Doktorica na internom odjelu je primila, isključila da se radi o pankreatitisu, upali gušterače. U tom momentu nastupa komplikacija u smislu poremećaja nivoa svijesti. Šalje se hitno za Zenicu. U Zenici se uradio CT mozga, ja nemam zvanične podatke, to je zenički dio, koji pokazuje da je to cerebralna hemoragija odnosno moždano krvarenje. Kao moždano krvarenje ona je tamo tretirana u jedinici intenzivnog liječenja nakon čega je nažalost preminula – izjavio je Bedak.

Dodaje da su to informacije koje on trenutno posjeduje.

– Narod je senzitivan prema mladoj osobi, to je nažalost jedna velika tuga, jedna velika tragedija pogotovo što je ona bila u petom mjesecu trudnoće. Nju je Hitna uputila na interni odjel kao upala pankreasa. To je uputna dijagnoza koju je zaprimila bolnica. Saznanja o njenoj trudnoći smo dobili od nje same, a ne od uputne dijagnoze. I doktorica koja ju je primila je uradila ono za šta i jeste zadužena, da isključi taj pankreatitis, odnosno upalu gušterače. To je doktorica uradila. Nažalost, komplikacije su krenule. Zbog čega, kako, šta, to je sada teško iz ove perspektive. Ali je svakako jedna velika tuga i tragedija da tako jedna mlada žena, još koja je pritom trudna, izgubi život. Mi joj nismo vodili trudnoću, ni naši doktori, mislim da je to sve u ambulantoj režiji – zaključio je Bedak.

FOTO: avaz.ba

Podsjećamo, na centralnom mezarju Vukovo u Tešnju danas je obavljena dženaza i ukop Melise Bajgurić.