Dječaka u Bijeljini ubio je njegov drug, bili zaljubljeni u istu djevojčicu?!

ubistvo skola bijeljina

U dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” juče je ubijen dječak Stanko Gligorević (15), a u njega je iz vatrenog oružja pucao maljoletnik M. I. (17).

Tijelo mrtvog dječaka pronađeno je u subotu nešto poslije 13 sati na klupi u školskom dvorištu, a ubica je uhapšen nekoliko sati kasnije. Kod njega je nađen pištolj kojim je počinjeno ubistvo, potvrdio je zamjenik okružnog tužioca Milorad Debeljević.

[pull_quote_right]Maljoletni ubica pronašao je u kući pištolj u vlasništvu prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostranstvo, a pištolj nije predat na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže[/pull_quote_right]

Kako se nezvanično saznaje, maloljetnog M. I. nadležnima je predao njegov otac.

“Osoba koja je pucala u maloljetnika otišla je sa lica mjesta, ali je kasnije nađena i identifikovana. Riječ je o učeniku drugog razreda srednje škole”, rekao je Debeljević za “Blic”.

On je dodao da je tijelo ubijenog dječaka prevezeno u medicinski centar, gdje će biti obavljena obdukcija i utvrđen tačan uzrok smrti.

“Ostali razlozi vezani za događaj biće utvrđeni u istrazi”, naglasio je Debeljević.

Kako se nezvanično saznaje, ubijeni dječak je maturant bijeljinske osnovne škole “Sveti Sava”. Kako se saznaje od učenika škole, koji su veoma pogođeni ovom tragedijom, Stanko Gligorević je odranije poznavao ubicu i često su se družili. Ispred škole, u čijem se dvorištu dogodilo ubistvo, juče su se okupili đaci i mještani, ali o motivu za ubistvo niko nije javno želio ništa da kaže.

[pull_quote_left]Pronalazak tijela dječaka nepoznati muškarac prijavio je telefonom Hitnoj službi u Bijeljini u 13.05 sati[/pull_quote_left]

“Djeca pričaju da su, navodno, bili zaljubljeni u istu devojčicu”, rekao je jedan od mještana Bijeljine.

“Dječaci, inače prijatelji, posvađali su se u školskom dvorištu zbog djevojke u koju su obojica bili zaljubljeni, pa je u jednom trenutku M. I. potegao pištolj na nesrećnog Gligorevića. Stanko je preminuo na licu mjesta, a M. I. je pobjegao”, kaže izvor iz istrage, prenosi “Bijeljina promo”.

Bijeljinska policija potvrdila je da je petnaestogodišnjeg dječaka ubio maljoletnik od 17 godina iz ovog grada koji je uhapšen, a o motivima se još ništa ne zna. Načelnik bijeljinskog Centra javne bezbjednosti Žarko Ćosić rekao je da je počinilac ubistva uhapšen u 15.30 sati. Prema njegovim riječima, dječak je ubijen hicem iz pištolja u grudi.

Maljoletni ubica pronašao je u kući pištolj u vlasništvu prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostranstvo, a pištolj nije predat na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže. Ćosić je rekao da očevidaca ubistva nema, a u trenutku kada je hitac ispaljen u školskom dvorištu su bila tri dječaka od desetak godina. Oni su vidjeli muškarca krupnije građe koji je bježeći pretrčao školsko dvorište.

Pronalazak tijela dječaka nepoznati muškarac prijavio je telefonom Hitnoj službi u Bijeljini u 13.05 sati, a tijelo se nalazilo na klupi između škole i dečjeg vrtića.