Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragoslav Marenović priznao krivnju za neovlašteni promet opojnih droga

sud bih tuzilastvo tuziteljstvo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je kako je optuženi Dragoslav Marenović, rođen 25. januara 1955. godine, iz Kraljeva, Srbija, u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH., javlja Anadolu Agency (AA).

Sporazumnim priznanjem tužiteljstvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u rasponu od 2 do dvije i pol godine zatvora, te oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 2.000 eura, kao i predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

Optuženi Marenović priznao je krivnju za sudjelovanje u međunarodnom krijumčarenju iz Srbije u BiH, oko 250 grama opojne droge kokain.

Veći dio navedene količine opojne droge, pronađen je i oduzet od optuženog prilikom lišenja slobode, te će droga biti uništena u zakonskoj proceduri.

Sporazumnim priznanjem optuženi je u cijelosti priznao odgovornost za počinjeno kazneno djelo, te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu temeljom sporazuma izrekne Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma, optuženi se obvezao na svjedočenje na poziv tužiteljstva u ovom i drugim predmetima koji se vode u Tužiteljstvu BiH i pred drugim institucijama

Predložena kazna u skladu je sa kaznenom praksom za navedena kaznena djela i adekvatna je odgovornosti i učešću optuženog u navedenom kaznenom djelu.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.