Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama u Sarajevu: Vozač kombija ugrozio život policajke i dvoje prolaznika

Untitled

Drama u najprometnijem dijelu Sarajevu. Ulični dostavljač jutros u 8:50 sati ispred sarajevske Katedrale, Općina Stari Grad, na posebno bahat i drzak način ugrozio je život pripadnice MUP-a KS, ali i još najmanje dva prolazika u Ferhadija ulici u Sarajevu.

Nemili događaj se odigrao na očigled brojih Sarajlija, ali turista koji su snimali spomenik Ivanu Palvu II. Sve je počelo rutinskim zahtjevom pripadnice MUP-a Kantona Sarajevo da legitimiše vozača crvenog kombija, registarskih oznaka 025-M-753, koji se na nepropisan način parkirao isped jednog ugostiteljskog objekta u namjeri da istovari gajbe s robom.

Vozač se oglušio na zahtjev policajke odgurujući je i sugerišući da joj je “pametnije hvatati navijače što pale po Sarajevu, nego njega maltretirati”.

Uporna policajka nije odustajala, nakon čega joj je već iznervirani vozač odbrusio: “Marš”. Vozač je nakon brojnih upozorenja ušao u kombi zalupivši joj vrata pred nosom. Kroz prozor joj je samo dobacio “da se vide na sudu”.

Na snimku koji je mobitelom napravio novinar Fokus vidi se trenutak kada se vozač zaustavlja i odguruje pripadnicu MUP-a KS

Pripadnica MUP-a KS je nakon toga pokušala otvoriti vrata kombija u nekoliko navrata i vozača lišiti slobode, ali se on nije obazirao već je naglo ubrzao u rikverc vukući barem 10-tak metara ovlaštenu osobu za sobom.

Na snimku koji je mobitelom napravio novinar Fokusa vidi se trenutak kada se vozač zaustavlja, odguruje pripadnicu MUP-a KS i naglo skreće lijevo prema Baščaršiji.

S obzirom na neprilagođenu brzinu u pješačkoj zoni dvoje prolaznika je jedva uspjelo da izbjegne nesreću. Nakon samo desetak metara vožnje kombi su zaustavili pripadnici PU Stari Grad.

Tu nije bio kraj jer vozač nije želio napustiti vozilo, a prilikom hapšenja je pružao otpor. Pogledajte video…