Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drogiran autom “završio” na livadi pa polupao stakla na “fiatu”

policija traka333
Ilustracija

Muškarac iz Sarajeva, S.H. (1981.) izazvao je 2. augusta u Bosanskoj Kostajnici saobraćajnu nezgodu pod uticajem opojnih droga, a zatim polupao stakla na automobilu “fiat stilo”.

U vozilu, u momentu kada je s kolovoza sletjelo na livadu pored nezavršene zaobilaznice na području općine Bosanska Kostajnica, bili su i E.K. (1994.) i jedna maloljetna osoba.

Policija je utvrdila da je S.H., nakon saobraćajne nezgode, izašao iz auta i tzv. pajeserom izvršio lupanje svih stakala na vozilu, te skinuo registarske tablice s vozila i bacio ih, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Daljim pregledom vozila i osoba, policijski službenici su pronašli veću količinu alata koji se koristi prilikom izvršenja krivičnih djela, a u neposrednoj blizini su pronađene odbačene registarske tablice za koje je utvrđeno da pripadaju drugom putničkom automobilu.

Utvrđeno je i da su osobe S.H. i E.K. bili pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Od E.K. su oduzeta dva manja pakovanja bijelog praha, koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu spid, a policijskim službenicima je rekao da je drogu dobio od S.H.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga, te zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog uzrokovanja saobraćajne nezgode protiv S.H.