Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi osumnjičeni za pljačku banke na Ilidži povrijedio se pri pokušaju bijega

pljacka banke osumnjiceni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Arifa Hajrudinovića, koji se sumnjiči da je dio organizirane kriminalne grupe koja je opljačkala Raiffeisen banku na Ilidži.

On je slobode lišen na području Općine Ilijaš, a prilikom pokušaja bijega je zadobio i lakše povrede.

Drugoosumnjičeni Hajrudinović će se braniti šutnjom, a prvoosumnjičeni Anel Hajrović, koji je uhapšen u Hrvatskoj, čeka na izručenje BiH.

Prema riječima jednog lica uključenog u istragu, koji nije želio da ga imenujemo, pripadnici MUP-a KS ulažu maksimalne napore kako bi do kraja rasvijetlili i dokumentovali ovo krivično djelo, prilikom čijeg izvršenja je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

“Policija zna i naslućuje skoro sve detalje u vezi ovog krivičnog djela. Osnovni problem do sada, bio je nedostatak materijalnih dokaza koji bi jasno i nedvosmisleno potvrđivali ko su izvršioci. Međutim, sada to već polako ide u željenom smjeru, pa u narednom periodu možemo očekivati nova hapšenja”, kazao je Fokusov izvor iz policije.

Podsjećano, pljačka se dogodila u 5. novembra na Ilidži. Nakon krađe novca razbojnici su se dali u bijeg prema Stojčevcu, odakle im se gubi svaki trag.