Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državljanin BiH i Srbije uhapšen zbog zločina protiv djece i silovanja

hapsenje
Foto: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u nedjelju su lišili slobode pedesetpetogodišnjeg I.Z. državljanina BiH i Srbije jer ga potražuje Interpol Bern zbog kaznenog djela “zločin protiv djece” i “silovanje”.

I.Z. je kontroliran prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz GP BiH.

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina prilikom izlaska iz BiH na MGP Popovi lišili su slobode šezdesetsedmogodišnjeg državljanina BiH. Graničnom kontrolom utvrđeno je da DŽ.M. potražuje Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona zbog kaznenog djela “ratni zločin”. Predat je službenicima Sudske policije Tuzla.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Stuttgarta 17. septembra lišen je slobode S.S. (1984.) Pasoškom kontrolom utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela “teška krađa”. Predat je službenicima Sudske policije sudova Sarajevske županije.

Istoga dana na MGP Brod prilikom ulaska u BiH lišen je slobode B.I. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenog djela “krivotvorenje isprave”. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Odžak.