Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Državljanin BiH u Mercedesu pokušao prokrijumčariti 22 strana državljana

krijumcarenje migranata gpbih
Foto: GPBiH
Ilustracija

Državljani Republike Turske će, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorija BiH, biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša spriječili su u srijedu krijumčarenje 23 državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkih motornih vozila ”Mercedes”, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, u kojem su bile 22 osobe, dok se u drugom vozilu, nacionalnih oznaka BiH, nalazila jedna osoba. U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo – krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšeni, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. U jednom od vozila otkrivena je i manja količina opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenih, Tužilaštvu BiH će se dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – krijumčarenje osoba, saopćila je Granična policija BiH.

Državljani Republike Turske će, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorija BiH, biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.