Crna hronika

hrvatska

Državljanin BiH u pet mjeseci provalio u 13 različitih objekata na području Splita

10/07/2022
FOTO: Ilustracija

Naime, od januara do maja ove godine, 37-godišnjak je tokom noćnih sati na području Splita provaljivao u trgovine, salone, ugostiteljske objekte, pekaru, fotokopirnicu i jednom u osobno vozilo

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u prvih pet mjeseci ove godine na području Splita provalio u trinaest različitih objekata i na taj način ostvario obilježja trinaest kaznenih djela teške krađe, priopćila je u nedjelju PU splitsko-dalmatinska.

Naime, od januara do maja ove godine, 37-godišnjak je tokom noćnih sati na području Splita provaljivao u trgovine, salone, ugostiteljske objekte, pekaru, fotokopirnicu i jednom u osobno vozilo.

Nakon obavljenih provala, utvrđena je osnovana sumnja da je 37-godišnjak iz objekata otuđio mobitel, novac, alkoholna pića, različitu vrstu odjeće, a iz jednog frizerskog salona otuđio je frizersku opremu i kozmetiku u vrijednosti 8 hiljada kuna.

Ukupna materijalna šteta i ostvarena protupravna imovinska korist procjenjuje se na oko 24 hiljade kuna (oko 6 hiljada KM).

– Policijski službenici Druge policijske postaje 8. jula 2022.godine, pronašli su i uhapsili muškarca koji se dovodio u svezu s provalama. Proveli su kriminalističko istraživanje, te su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja trinaest kaznenih djela Teška krađa. Nakon dovršenog istraživanja 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – stoji u policijskom izvješću.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.