Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Transporter"

Dukić se predao 15 dana nakon što mu je u kući pronađeno 300 kilograma droge

sud bih tuzilastvo tuziteljstvo (1)

U prostorijama koje koristi osumnjičeni, prilikom nedavnog provođenja akcije “Transporter”, pronađena je i zaplijenjena velika količina od više od 300 kilograma opojne droge marihuana- “skunk”

Nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Petar Dukić (1980.), predao se Tužilaštvu BiH, nakon čega je postupajući tužitelj naredio lišenje slobode osumnjičenog.

Tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U prostorijama koje koristi osumnjičeni, prilikom nedavnog provođenja akcije “Transporter”, pronađena je i zaplijenjena velika količina od više od 300 kilograma opojne droge marihuana- “skunk”.

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU, u okviru predmeta kodnog naziva “Transporter” provode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine opojnih droga, kako iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, tako i iz BiH prema zemljama EU, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dukić se predao nakon 15 dana od provedene policijske akcije, kada je u prostorijama koje on koristi pronađeno više od 300 kilograma skanka.

Tada je u akciji SIPA-e uhapšeno ukupno 10 osoba, a za Dukićem je raspisana potraga. Kasnije je Sud BiH odredio pritvor za šestoricu od njih deset, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati s bh. pravosuđem.

Dukić, koji se 15 dana skrivao, je prebačen u Tužilaštvo BiH, gdje će biti ispitan, nakon čega će biti zatražene odgovarajuće mjere u vidu zabrane ili pritvora.

Inače, u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima su pronađeni velika suma novca i skupocjeni automobili, pored 300 kilograma skanka koji su pronađeni kod Dukića. Osim toga, kod bivšeg Mektićevog savjetnika su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.