Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva najbolja prijatelja poginula na mjestu slične tragedije iz 1987. godine

nesrca

Jučer su istovremeno pokopani u selu Gozna kod Čelinca, i to dan nakon što su zajedno, oko 1 sat iza ponoći, poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila nekoliko kilometara od njihovih porodičnih kuća, u čelinačkom mjestu Bojići, na regionalnoj cesti Jošavka – Čelinac.

Mladići su nastradali u Vrhovčevu golfu četvorki, koji je prvo udario u drugi golf, za čijim upravljačem je bio Mladen Orašanin, pa se potom zabio u drvo pored ceste.

– Nije im bilo pomoći. Iz olupine automobila izvučeni su dva ili tri sata nakon nesreće, tek kada su vatrogasci izrezali lim. Slika je bila jeziva, a dijelovi automobila razbacani na sve strane. Tragovi pokazuju da je golf, koji je vozio Vrhovac, nakon izlaska iz zavoja, počeo “plesati” po cesti pa udario u stražnji dio vozila koje mu je dolazilo u susret, da bi se nakon svega zabio u stablo bora. Vjerojatno je nesretni vozač izbjegavao izravni sudar. Od siline udara golf je presjekao jednu granu bora i popeo se na oko dva metra u visinu stabla. Evo, na mjestu nesreće ostala je i oznaka za početnike, pa se vjeruje da je nesreći kumovalo i neiskustvo u vožnji. Brzina jest bila velika. Prilikom izlijetanja golfa srušena je ploča s imenom Nikole Ožegovića (29), koji je tu stradao 1987. , dakle, prije 29 godina. Te nesreće se malo ko sjeća, ali je najnovija tragedija potvrdila da je posrijedi izuzetno opasna dionica regionalne ceste, poručili su vidno potreseni mještani Bojića, dodajući da su mladići, koji su bili prijatelji od djetinjstva, stradali nekoliko kilometara od svojih porodičnih kuća u selu Gozna.

– Kobne noći vjerovatno su bili u provodu. Vrhovac je živio u Suvoj Gozni, a Kovačević s druge strane pruge. Iza obojice su ostali po jedan stariji brat, a obje porodice  su zanijemjele od bola. Velika je ovo tuga. Riječ je o dobrim i poštenim čelinačkim obiteljima, koje su u trenu zavijene u crno, tvrde komšije. Pričaju da Vrhovac nije bio zaposlen, a da je Kovačević radio u poduzeću “Maks commerc” iz Čelinca.