kod Žepča

Dva preminula te jedan životno ugrožen muškarac u saobraćajnoj nesreći

nesreca zepce
Foto: Žepče.ba

U sudaru tri kamiona, kombija i putničkog vozila jedna je osoba poginula na licu mjesta, dok su dvije teško povrijeđene osobe prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je jedna i preminula

Usljed povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13.30 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča, te u kojoj je poginula jedna osoba, preminula je još jedna osoba – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

U sudaru tri kamiona, kombija i putničkog vozila jedna je osoba poginula na licu mjesta, dok su dvije teško povrijeđene osobe prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je jedna i preminula.

-Sve tri osobe – poginuli, preminuli te teško povrijeđeni, koji se nalazi na obradi u KBZ-u, prema preliminarnim rezultatima istrage, bili su u putničkom motornom vozilu KIA. Jedan je muškarac poginuo na licu mjesta, a drugi je preminuo u KBZ-u. Nama je smrt drugog muškarca potvrđena oko 15.00 sati. Treći povrijeđeni ima također teške i životno ugrožavajuće tjelesne povrede – potvrdio je Fišek.

Prema nepotvrđenim informacijama, dodaje Fišek, poginuli i preminuli te teško povrijeđeni muškarac su sa područja Kantona Sarajevo. Uviđaj još traje, a saobraćaj se usmjerava alternativnim pravcima.