Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije osobe kod kojih je jučer pronađeno 28 kilograma droge predate Tužilaštvu

hapsenje sarajevo
Foto: I. Kralj

Federalna policija uhapsila je dvije osobe i u garaži jednog od osumnjičenih nađeno je 28 kg marihuane

Specijalci Federalne uprave policije u okviru operativne akcije kodnog imena Barista u petak navečer su uhapsili dvije osobe i zaplijenili oko 30 kilograma marihuane, saopšteno je iz FUP-a.

– Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage koja je provođena na širem području Federacije Bosne i Hercegovine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 24. marta u večernjim satima poduzimali aktivnosti na realizaciji operativne akcije Barista na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz FUP-a uz naznaku da je značajnu podršku u ovoj istrazi pružala OBA/OSA Bosne i Hercegovine.

Iz sarajevskog Tužilaštva nam je potvrđeno da je policija djelovala po njihovom nalogu, te po naredbi nadležnog suda.

Pretreseni su objekti na dvije lokacije, kojom prilikom je u garaži jednog od uhapšenih pronađeno 28 kilograma droge, najvjerovatnije marihuane.

U posljednje vrijeme ova zapljena predstavlja jednu od najvećih zaplijena u Bosni i Hercegovini.


Nad uhapšenim osobama obavljena je kriminalistička obrada u prostorijama Federalne uprave policije, te su jučer popodne uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.