bugojno

Dvije osobe smrtno stradale od strujnog udara, jedan je policajac

strujni udar – bugojno – avaz (1)

Tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije „Udurlijada“. Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega

Dvije osobe smrtno su stradale sinoć od strujnog udara koji se desio prilikom zamjena sijalica na javnoj rasvjeti umjestu Udurlije pored Bugojna.

Kako je za Dnevni avaz potvrdio portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, nesreća je prijavljena u 18 sati.

– Dva lica su smrtno stradala, dok su dva povrijeđena tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu rasvjete. Odmah po primanju dojave, pripadnici policije su izašli na lice mjesta koji su u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti – rekao je Hodžić za portal “Avaza”.

Smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su povrede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.). Ovu informaciju je za medije potvrdio načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije „Udurlijada“. Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega.

– Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih bit će i Dan žalosti u Bugojnu – istakao je načelnik Ajkunić.

Povrijeđeni su prevezeni u Bolnicu Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.