Crna hronika

Saraj polje

Džemal treći put pljačkao isti “Merkator”, ovaj put su ga uhvatili (FOTO)

11/06/2020

Kako saznajemo, pljačkaš je Džemal Uzunović (rođen 1975.) sa Alipašinog Polja, višestruki povratnik u činjenju ovog djela

Sinoć je u sarajevskom naselju Saraj Polje opljačkana prodavnica “Merkator”, i to već treći put u posljednjih nekoliko dana.

Prema prvim informacijama, za sve tri pljačke zadužen je isti čovjek, a upravo ta činjenica pomogla je policajcima da ga ovaj put preduhitre.

Naime, nakon što je dva puta u kratkom vremenskom periodu opljačkan isti “Merkator”, policajci su se ovaj put našli na pravom mjestu, i uhvatili pljačkaša, kažu nam očevici sa lica mjesta.

On se pojavio pred zatvaranje prodavnice, a nakon što su se dali u potjeru za njim, novac je pokušao baciti u kontejner, vjerovatno kako bi se kasnije vratio po “plijen”.

Promašio je, a novčanice su se rasule po trotoaru, nakon čega je nastala zanimljiva fotografija.

Kako saznajemo, pljačkaš je Džemal Uzunović (rođen 1975.) sa Alipašinog Polja, višestruki povratnik u činjenju ovog djela.

Uz novac, bacio je i pištolj koji je dosad koristio za pljačke, a ispostavilo se da se radi o plastičnoj dječijoj igrački.

Kod Uzunovića pronađena je ručna bomba koju je takođe koristio u pljačkama. Bomba nije bila igračka, nego pravo oružje.

Kako su nam kazali s lica mjesta, “plijen” je iznosio 1.390 KM.

Jedna od radnica u Merkatoru požalila se kako su se pljačke desile upravo u njenoj smjeni, nakon čega je bila prisiljena dati otkaz zbog stresa koji je doživljavala.

“Nisam više mogla izdržati stres i strah zbog konstantne opasnosti. Situaciju pogoršava i to što nemamo zaštitara, pa smo u potpunosti izložene”, navela je bivša radnica koja je željela ostati anonimna.

Naš kolega našao se na licu mjesta i snimio policijsku akciju.

Komentari

Autor: H. Đ. (FOTO/VIDEO: D. B.)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.