Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saraj polje

Džemal treći put pljačkao isti “Merkator”, ovaj put su ga uhvatili (FOTO)

dzemal1

Kako saznajemo, pljačkaš je Džemal Uzunović (rođen 1975.) sa Alipašinog Polja, višestruki povratnik u činjenju ovog djela

Sinoć je u sarajevskom naselju Saraj Polje opljačkana prodavnica “Merkator”, i to već treći put u posljednjih nekoliko dana.

Prema prvim informacijama, za sve tri pljačke zadužen je isti čovjek, a upravo ta činjenica pomogla je policajcima da ga ovaj put preduhitre.

Naime, nakon što je dva puta u kratkom vremenskom periodu opljačkan isti “Merkator”, policajci su se ovaj put našli na pravom mjestu, i uhvatili pljačkaša, kažu nam očevici sa lica mjesta.

On se pojavio pred zatvaranje prodavnice, a nakon što su se dali u potjeru za njim, novac je pokušao baciti u kontejner, vjerovatno kako bi se kasnije vratio po “plijen”.

Promašio je, a novčanice su se rasule po trotoaru, nakon čega je nastala zanimljiva fotografija.

Kako saznajemo, pljačkaš je Džemal Uzunović (rođen 1975.) sa Alipašinog Polja, višestruki povratnik u činjenju ovog djela.

Uz novac, bacio je i pištolj koji je dosad koristio za pljačke, a ispostavilo se da se radi o plastičnoj dječijoj igrački.

Kod Uzunovića pronađena je ručna bomba koju je takođe koristio u pljačkama. Bomba nije bila igračka, nego pravo oružje.

Kako su nam kazali s lica mjesta, “plijen” je iznosio 1.390 KM.

Jedna od radnica u Merkatoru požalila se kako su se pljačke desile upravo u njenoj smjeni, nakon čega je bila prisiljena dati otkaz zbog stresa koji je doživljavala.

“Nisam više mogla izdržati stres i strah zbog konstantne opasnosti. Situaciju pogoršava i to što nemamo zaštitara, pa smo u potpunosti izložene”, navela je bivša radnica koja je željela ostati anonimna.

Naš kolega našao se na licu mjesta i snimio policijsku akciju.