Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Edis napao suprugu nožem: “Sve ću vas pobiti i ići u zatvor”

mostar policija
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Ilustracija

Oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne ozljede

Na prijedlog Kantnalnog tužilaštva HNK-a, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 3. novebra ove godine, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana Edisu S. (1995.), nastanjenom u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nasilje u porodici”.

Osumnjičenom Edisu S. se stavlja na teret da je 1. novembra 2023. godine, oko 8 sati u Mostaru, u mjestu Vrapčići, u iznajmljenoj sobi, u objektu vlasništvo E. Š., u kojem je boravio sa suprugom i dvoje maloljetne djece, u jednom trenutku nasrnuo na suprugu te ju je nožem pokušao četiri ili pet puta ubosti u vrat.

Oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne ozljede.

Napadu je prethodio verbalni sukob, i to tako da se osumnjičeni obratio supruzi povišenim tonom govoreći joj: “Sve ću vas pobiti i ići u zatvor”.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Edisu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti. Ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti. Za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru u saradnji s MUP-om HNK – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.