Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eldar Leđen na suđenju za ubistvo sina: Nisam ga ubio, zagrcnuo se

eldar ledjen

Svjedočenjem Muamera Deljkovića i Fahrudina Popare danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Eldaru Leđenu, optuženom za ubistvo svoga četveromjesečnog sina A.L., a koje se desilo u novembru prošle godine u kući u sarajevskoj Ulici Avde Hodžića.

Deljković, vlasnik kuće u kojoj je Leđen sa suprugom i sinom živio kao podstanar, kazao je kako se ovaj bračni par doselio kod njega samo nekoliko dana prije tragedije, pišu Nezavisne novine.

“Tog dana bio sam u svojoj radnji u istoj kući kada me supruga pozvala i kazala da se nešto dešava. Izašao sam i vidio kako Hitna odlazi niz ulicu. Leđen je stajao tu. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on je rekao da se dijete zagrcnulo dok ga je hranio. Kada sam ga pitao zašto nije pošao sa djetetom, rekao mi je da čeka suprugu Indiru”, ispričao je Deljković.

Danas je svjedočio i Fahrudin Popara, krim-inspektor, koji je bio na uviđaju odmah nakon tragedije, a koji je kazao kako je i njemu Leđen kazao da se dijete zagrcnulo, ali da su dokazi na mjestu nesreće pokazivali suprotno.

Naime, istražioci su u toaletu pronašli dekicu djeteta koja je bila vlažna i na kojoj su bili smeđi tragovi koji su podsjećali na krv. Također, na tijelu djeteta su vanjskim pregledom uočeni krvni podlivi, a krvi je bilo i oko usta mališana.

“Pitao sam ga kako su nastale povrede, a on je kazao da je dijete palo dok ga je hranio i da se udarilo od fotelju”, kazao je Popara.

Podsjećamo, prema optužnici Leđen je dijete bacio uvis, a ono je palo na drvenu fotelju i zadobilo smrtonosne povrede.