Crna hronika

svi uhapšeni

Eldina pretukli tetak i petorica rođaka, majka tvrdi da su ga “napali iz čista mira”

21/09/2020

Eldinova majka ispričala je da njen sin nije reagirao samo da bi ga prestali tući

Eldina Buljinu (20) iz Mostara brutalno su pretukli njegov tetak i još petorica rođaka. Eldin je pretučen u Donjem Selu kod Konjica, a samo pukom srećom je preživio, piše Dnevni avaz.

– Zadobio je povrede nanesene od više NN lica. Povrijeđeni je nakon ukazane pomoći u bolnici prevezen u bolnicu u Mostar. Kod povrijeđenog su konstatirane brojne povrede glave, grudnog koša i nogu. S povrijeđenim policija nije obavila razgovor jer nije bio komunikativan. Uhapšena su šestorica muškaraca i izvršena je krim-obrada, slijedi daljnja istraga – kazali su iz policije u Konjicu.

– Mi živimo u Mostaru, a imamo kuću na selu. Gore smo izlazili, pravili smo drveni ugalj u ćumuranama. Normalno smo gore radili i živjeli. Ja imam četvero djece, a moj Eldin je inače automehaničar. On je tog dana otišao sam u šumu. I ovi Brkići su ga napali. Iz čista mira – kazala je Mirsada Buljina, majka pretučenog mladića.

Eldinova majka ispričala je da njen sin nije reagirao samo da bi ga prestali tući.

– Rekao nam je da je sve čuo šta su govorili i kako su ga tukli. Onda se nekako izvukao i došao do jedne kuće. Tada je pao i ničega se više ne sjeća. On je došao do tog Ade i pao. Ado je nas zvao i policiju i Hitnu. Samo ga je Bog spasio. Oni su htjeli da ga ubiju – kaže majka Mirsada i dodaje da je Eldin danas izašao iz bolnice.

Kazala je da je sve ispričao policiji.

Svi napadači su uhapšeni i sumnjiče se za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Avaz je objavio fotografije četvorice od šest napadača na Buljinu. To su Vahid, Izet i Sadmir Brkić, te Ajdin Grlica.

Vahid Brkić

Ajdin Grlica

Izet Brkić

Sadmir Brkić

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.