Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo ks

Enes iznajmio stan u Sarajevu i pretvorio ga u “mini-fabriku” marihuane

marihuana (1)

Osumnjičeni je izjavio da je drogu proizvodio za svoje potrebe, jer nije htio da kod drugih kupuje lošiju drogu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Enesa Šabanovića (34) zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženi se tereti da je od početka 2021. do polovine iste godine u unajmljenom stanu u Općini Novo Sarajevo neovlašteno nabavio opremu i repromaterijal za uzgoj droge kanabis.

Kompletnu laboratoriju kanabisa instalirao je u unutrašnjosti stana tako što je uzgajao biljke, koje je nakon sušenja pripremao za prodaju.

Kanabis je pakovao u manje paketiće i prodavao konzumentima na području Kantona Sarajevo.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila sudu produženje pritvora optuženom.

Šabanović je uhapšen u akciji pripadnika Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo kodnog naziva “Heisenberg”.

Policija je tada u unajmljenom stanu u ulici Humska, koji koristi Šabanović, pronašla laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane, te zaplijenila 1,6 kilograma, 15 stabljika biljke kanabis sativa, visine od 10 do 150 centimetara, te dvije digitalne vage.

– Osumnjičeni je izjavio da je drogu proizvodio za svoje potrebe, jer nije htio da kod drugih kupuje lošiju drogu – kazao je tada za Avaz sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Šabanovića.