nastavljeno suđenje

Facebook prijateljstvo u Sarajevu završilo silovanjem

facebook-golotinja

Maloljetnica četiri mjeseca kasnije prijavila A. D. da ju je silovao u svom automobilu – optuženi se brani sa slobode

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, jučer je nastavljeno suđenje 24-godišnjem A. D. iz Sarajeva, optuženom za silovanje maloljetne djevojke.

Slučaj je do sada držan daleko od očiju javnosti, a maloljetnica je prijavila silovanje 2017. godine, i to četiri mjeseca nakon susreta s A. D. Policiji je navela da ju je napastvovao u svom automobilu.

Od izvora bliskog istrazi Dnevni avaz saznaje da su se 24-godišnjak i maloljetnica poznavali putem društvenih mreža i neko vrijeme su se intenzivno dopisivali.

Njihov iznenadni susret dogodio se prije dvije godine u jednom od sarajevskih kafića. Nakon druženja, A. D. se ponudio da je svojim automobilom odveze do kuće te ju je, prema njenim navodima, na kraju silovao.

Kako saznaje Avaz, zbog činjenice da je slučaj prijavljen sa četiri mjeseca zakašnjenja, ni vještak se nije mogao tačno izjasniti je li se radilo o silovanju.

Utvrdio je povrede koje su mogle nastati i prilikom normalnog seksualnog odnosa.

Sudski postupak zatvoren je za javnost i, kako je pojašnjeno, optužba je završila s iznošenjem dokaza, a među njima je bilo svjedočenje maloljetnice.

Odbrana je jučer počela s iznošenjem dokaza, a optuženi mladić se sve vrijeme brani sa slobode.

Mladić je je otpočetka istrage sve negirao, a zbog ovog slučaja, ostao je i bez posla.