Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fata Durak optužena za ubistvo 20-mjesečnog dječaka

zvornik-ubistvo-djecaka-21

Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Fate Durak (34) za ubistvo dvadesetomjesečnog Lazara Rebića u selu Donja Kamenica kod Zvornika. Okružni sud u Bijeljini ovu je optužnicu potvrdio jučer, rečeno je za Faktor u Okružnom tužilaštvu.

Fatin nevjenčani suprug i ujak malog Lazara, Mijat Stankić, koji je bio privođen nakon ovog ubistva, zasad nije optužen. U Tužilaštvu kažu da se istraga protiv Stankića nastavlja, a da je tužilac bio obavezan podići optužnicu protiv Fate Durak, jer joj je isticao pritvor, te je ujedno zatraženo da joj pritvor bude produžen.

Dječak je ubijen sredinom augusta, a kako je ranije pisano preminuo je nakon što je udario glavom o beton pošto ga je Fata udarila. Kako se navodi, Stankić je tijelo sestrića umotao u krpe i najlonsku kesu, odnio i zakopao u obližnju šumu.

Zločin je otkriven nakon što je otac dječaka, Slađan Rebić, 18. augusta ove godine policiji prijavio nestanak djeteta. On je prijavio da je ujna Fata Durak u noći između 16. i 17. augusta dječaka uzela od njegove bake. Kada ju je policija pronašla u Živinicima, dječak nije bio sa njom. Privedeni su ona i njen nevjenčani suprug te su priznali ubistvo i otkrili lokaciju na kojoj je dječak zakopan.

Lazar i njegov mlađi brat živjeli su kod Stankićevih jer ih je majka napustila. Otac Slađan Rebić nije bio u mogućnosti da se brine o djeci zbog posla pa je baka Milena Stankić bila njihov staratelj. U istoj kući živjeli su Fata i Mijat.