Crna hronika

dobio 15 godina zatvora

Fikret iskasapio zeta Armina pa pokušao slagati da ga je ubo bik

27/01/2020
Fikret Rožajac

Kako se navodi u presudi, ubo ga je u grudi, a sječivo mu je probilo prednji zid desne komore srca te ubolo stražnji zid komore srca, a ta povreda je izazvala iskrvarenje u grudnoj šupljini

Kantonalni sud u Zenici prvostepeno je osudio Fikreta Rožajca na 15 godina zatvora jer je 4 jula prošle godine na njivi u mjestu Lisovo kod Visokog nožem ubio zeta Armina Islamovića (27).
Zločin se odigrao na njivi zvanoj Hrastova livada, nedaleko od farme goveda na kojoj su radile njegova supruga i kćerka Adisa. Rožajac je sa suprugom, kćerkom i njenim nevjenčanim suprugom Islamovićem taj dan roštiljao na njivi i pio alkohol. Naknadno je alkotestiranjem utvrđeno da je imao 2,03 promila u krvi.

Islamović, koji je također bio pijan, došao je do svog automobila i pesnicom razbio bočno staklo. Rožajac mu je prišao, uhvatio ga lijevom rukom za vrat, a desnom izvadio iza pojasa nož i ubio mladića.

Kako se navodi u presudi, ubo ga je u grudi, a sječivo mu je probilo prednji zid desne komore srca te ubolo stražnji zid komore srca. Povreda je izazvala iskrvarenje u grudnoj šupljini.

Potom je iz njegovog grudnog koša izvukao nož i vratio ga u korice za pojasom, opustio ruku kojom ga je držao, nakon čega je Islamović pao. Tada je dotrčala njegova kćerka Adisa, nevjenčana supruga Islamovića, a Rožajac je sve mirno posmatrao.

Kćerka i supruga Rožajca su vrištale.

“Potom je iz njegovog grudnog koša izvukao nož i vratio ga u korice za pojasom, opustio ruku kojom ga je držao, nakon čega je Islamović pao”, navodi se u presudi.

Tada je dotrčala njegova kćerka Adisa, nevjenčana supruga Islamovića, a Rožajac je sve mirno posmatrao.

“Plačući je zavrištala: ‘Konju jedan, ubo si ga’. Rožajčeva supruga dotrčala je na mjesto događaja i upitala supruga: ‘Šta si ovo, bolan, uradio”, navodi se u presudi.

Rožajac im je tada zaprijetio da policiji kažu da je Islamoviću povrede nanio bik s farme. Islamovića su na Adisino insistiranje vozilom povezli u Dom zdravlja u Visokom, a na putu ga je preuzeo komšija F. R., a zatim i vozilo Hitne pomoći. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatovana smrt.

Rožajac se sa suprugom i kćerkom vratio do kuće. Ponovo im je nekoliko puta zaprijetio da policajcima ispričaju da je Islamoviću povredu nanio bik, pa je u kući skinuo patike koje su bile krvave, obuo papuče, sišao na česmu u dvorištu ispred kuće da opere krvave ruke i nož.

U tome su ga zatekli policajci i uhapsili ga. Rožajac je odranije poznat policiji, a već je robijao devet i po godina zbog ubistva komšije.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.