Crna hronika

banja luka

Filmski izvedena pljačka: Tokom policijskog sata iz firme ukrali desetine hiljada KM

02/04/2020
Foto: Srpskainfo

Odlično obaviješteni izvor otkrio je da se očigledno radilo o unaprijed tipovanoj pljački

Lopovi su rano jutros, za vrijeme policijskog časa, opljačkali firmu za prevoz brze pošte “X Express” u Banjoj Luci ukrali više desetina hiljada KM iz sefa, javlja portal Srpskainfo.

Odlično obaviješteni izvor otkriva da su lopovi prije pljačke koja se dogodila oko tri časa ujutro u banjalučkom naselju Lazarevo, onesposobili video nadzor, a zatim nesmetano došli do sefa u kojem se nalazio novac.

Pljačku su potvrdili i nadležni u banjalučkoj firmi.

– Da pljačka se dogodila, ali detaljnije informacije ne možemo otkrivati – rekli su za Srpskainfo u “X Expressu”.

Odlično obaviješteni izvor otkrio je da se očigledno radilo o unaprijed tipovanoj pljački.

– Lopovi su imali informaciju da se u sefu nalazi veća količina novca, nakon čega su krenuli u akciju – naveo je izvor Srpskainfo.

Na gotovo identičan način u proteklim mjesecima i godinama na području Banjaluke opljačkano je više privatnih preduzeća, a ove pljačke uglavnom su ostale nerasvijetljene.

Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banja Luka, potvrdila je da je policija nakon dojave koja je primljena jutros oko 5.20 časova da je izvršena pljačka, obavila uviđaj u banjalučkoj poslovnici firme “X Express”.

-Policija radi na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti događaja. O slučaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, navela je portparol Policijske uprave Banja Luka.

Dežurni tužilac slučaj je okvalifikovao kao krivično djelo teška krađa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.