Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Firzeta se pokušala otrovati zbog problema u vezi s inspektorom

haris tabakovic

Firzeta Bodven – Halkić je prije nego je ubijena 13. aprila prošle godine u svom stanu u ulici Bajrama Zenunija na broju 2 u naselju Alipašino Polje, zbog trovanja tabletama završila u bolnici.

Ovo je jučer u sarajevskom Kantonalnom sudu na suđenju suspendiranom mlađem inspektoru FUP-a Harisu Tabakoviću (1971), koji se tereti za ubistvo Bodven – Halkić, ispričao svjedok optužbe Džemal Hrvo.

Firzeta je svjedoku, kako je ispričao u sudnici, priznala da je popila tablete jer joj je kćerka otišla iz stana zbog straha od Tabakovića, piše Dnevni list.

Hrvo je tokom svjedočenja ispričao da je Firzetu upoznao 2003. godine, kada je držala kafanu u Blažuju, da su ispočetka bili prijatelji, a kasnije su započeli i ljubavnu vezu, koja je trajala do 2005. godine.

Svjedok je tada otišao u inostranstvo , a nakon povratka je Firzetu ponovo vidio u februaru prošle godine.

„Ponovo smo se počeli družiti, svraćao sam u njen kafić, te smo u vezu ušli nakon nakon dva mjeseca. Kada smo se prvi put sreli kako sam se vratio, Firzeta mi je ispričala da je godinu bila u vezi koja se završava, u kojoj ima problema i koja je neodrživa. Tabakovića sam prvi put sreo kada je došao ispred kafića u naselju Stup, koji je držala Firzeta. Ona je tada izašla ispred vrata objekta i svađala sa sa njim. Nije mu dala da uđe u kafić“, ispričao je Hrvo.

Svjedok je zatim rekao kako je Tabaković jedne prilike sjedio u automobilu nedaleko od zgrade u kojoj je stanovala Firzeta, odakle joj je slao SMS poruke. Hrvo je sa Firzetom tada bio u stanu, ali ne zna sadržaj poruka koje je primila.

Vještak hemijske struke Sanja Imamović je u sudnici iznijela nalaz i mišljenje u kojem je navela da je vještačila parafinske rukavice koje su nekoliko sati nakon ubistva skinute sa ruku optuženog, te je na desnoj ruci uočila dvije, a na lijevoj nije bilo barutnih čestica.

Nalaz je jučer u sudnici iznio i vještak Mladen Stupar, koji je analizirao telefone koje su koristili optuženi i oštećena.

Na zahtjev tužitelja Jasmina Džaferovića, vještak je pročitao nekoliko sms poruka, koje je optuženi slao oštećenoj, a u kojima joj je između ostalog pisao kako je ona „šizofreničarka, te da ga je strah da nešto ne učini, što nije vrijedno ničega“.

Predsjedavajuća Vijeća Jasmina Begić nastavak suđenja je zakazala za 16. februar. Tabaković se optužnicom tereti da je, nakon kraće prepirke u stanu, u namjeri da je liši života, iz službenog pištolja glock ispalio četiri hica koja su Bodven – Halkić pogodila u grudni koš i stomak.

Kada je Firzeta pala leđima na pod, Tabaković joj je u grudni koš i stomak ispalio još dva hica iz pištolja.