Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvojica uhapšenih

Galamili pa im nađena droga, oduzet automobil i utvrđeno da su ukrali kravu

Stevanović: Prijedlog za produženje pritvora Zeljkoviću i ostalima na 158 strana
14.10.2021., Okruzni sud Banjaluka, Banjaluka (BiH) – Milos Stevanovic, advokat Slavka Bojica i Sase Markovica, dvojice osumnjicenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je da prijedlog za produzenje pritvora za Branislava Zeljkovica, smijenjenog direktora Instituta i ostale sadrzi cak 158 stranica. Ovom istragom, uz Zeljkovica, optuzeni su i osumnjiceni Bojic, Markovic i Dragan Dubravac. Prema najavama danasnje rociste moze potrajati satima, a advokat odbrane se nada da ce Sudsko vijece, umjesto pritvora, osumnjicenima odrediti mjere zabrane. U Sud su poslije izjava Stevanovica privedeni cetvorica osumnjicenih. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

“Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je navedeno vozilo predmet carinskog prekršaja, te je isto od L.V. privremeno oduzeto i biće predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH”, navodi se u saopštenju

Dvojicu Prnjavorčana skupo je koštala galama jer kada su ih građani prijavili, policija je doslovno imala pune ruke posla, a kazne su im se samo redale jer su policajci otkrili brojne neregularnosti u kojima su se oglušili o zakon.

Naime, prnjavorska policija je u ponedjeljak u 00.30 sati, u mjestu Donji Galjipovci, uhapsila L.V. iz Prnjavora zbog prekršaja remećenja javnog reda i mira i proizvodnji i prometa opojnih droga a njegovog sugrađanina D.P. zbog narušavanja javnog reda i mira, pišu Nezavisne novine.

“L.V. je po uočavanju policijskih službenika ispod parkiranog audija bacio PVC vrećicu. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Takođe dodaju da je provjerama audija utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje su 4.6.2022. godine ukradene sa fiata iz Prnjavora, te su privremeno oduzete.

“Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je navedeno vozilo predmet carinskog prekršaja, te je isto od L.V. privremeno oduzeto i biće predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH”, navodi se u saopštenju.

D.P. i L.V. su potom kriminalistički obrađeni i terete ih da su počinili krivično djelo teška krađa tokom decembra 2021. na području opštine Prnjavor i dva krivična djela krađa, a 3. i 4. juna 2022. godine, na području opština Prnjavor i Srbac.

Kako se saznaje između ostalog je utvrđeno da su ukradene table stavili na automobil koji su koristili pri krađi krave u Srpcu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Prnjavoru.