Crna hronika

dvojica uhapšenih

Galamili pa im nađena droga, oduzet automobil i utvrđeno da su ukrali kravu

07/06/2022
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL (Ilustracija)

"Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je navedeno vozilo predmet carinskog prekršaja, te je isto od L.V. privremeno oduzeto i biće predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH", navodi se u saopštenju

Dvojicu Prnjavorčana skupo je koštala galama jer kada su ih građani prijavili, policija je doslovno imala pune ruke posla, a kazne su im se samo redale jer su policajci otkrili brojne neregularnosti u kojima su se oglušili o zakon.

Naime, prnjavorska policija je u ponedjeljak u 00.30 sati, u mjestu Donji Galjipovci, uhapsila L.V. iz Prnjavora zbog prekršaja remećenja javnog reda i mira i proizvodnji i prometa opojnih droga a njegovog sugrađanina D.P. zbog narušavanja javnog reda i mira, pišu Nezavisne novine.

“L.V. je po uočavanju policijskih službenika ispod parkiranog audija bacio PVC vrećicu. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Takođe dodaju da je provjerama audija utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje su 4.6.2022. godine ukradene sa fiata iz Prnjavora, te su privremeno oduzete.

“Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je navedeno vozilo predmet carinskog prekršaja, te je isto od L.V. privremeno oduzeto i biće predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH”, navodi se u saopštenju.

D.P. i L.V. su potom kriminalistički obrađeni i terete ih da su počinili krivično djelo teška krađa tokom decembra 2021. na području opštine Prnjavor i dva krivična djela krađa, a 3. i 4. juna 2022. godine, na području opština Prnjavor i Srbac.

Kako se saznaje između ostalog je utvrđeno da su ukradene table stavili na automobil koji su koristili pri krađi krave u Srpcu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Prnjavoru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.