fup

Gotovi obdukcijski nalazi Lane Bijedić, otkrivaju kako je ubijena

lana bijedic

Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubice

Dva su mjeseca prošla od brutalnog ubistva 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara čije je tijelo pronađeno 6. oktobra u 19 sati u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Napokon su stigli prvi rezultati brojnih obdukcijskih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, kako je neslužbeno potvrđeno Dnevnom Avazu, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta, te vještačenja njenog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva.

Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubice.

Dva mjeseca nakon ubistva Avazov izvor, koji je direktno uključen u istragu, otkrio je da je nesretna djevojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz.

Iz MUP-a i Tužilaštva ZHK još nema informacija o tome je li kompletirana rekonstrukcija njenog kretanja. Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubistva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu.

S autobuske stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, oko šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je otkriveno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom snimki videonadzora s brojnih objekata, a navodno su to potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Deseci informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dvaju automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao saobraćajnu nesreću, pretresi objekata poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima i kupališta Božjak koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, zasad nisu donijeli nikakve rezultate.