Crna hronika

Sud u Brčkom

Određen pritvor četvrtom osumnjičenom za ubistvo Edina Zejćirovića

10/12/2019
Ejdin Zejćirović

Pritvor ranije uhapšenim u ovom slučaju S. H. (40), S. D. (22) i N .H. (26). određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak

Nakon što je određen pritvor trojici osumnjičenih za otmicu i ubistvo E. Z. iz Čelića, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor i četvrtom osumnjičenom za saučesništvo u spomenutim teškim kaznenim djelima od 17. novembra.

Pritvor S. Š. (20) iz Brčkog, uhapšenom 7. decembra nakon bjekstva, određen je zbog postojanja opasnosti od bijega, te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Podsjetimo, pritvor ranije uhapšenim u ovom slučaju S. H. (40), S. D. (22) i N .H. (26). određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno da će ometati postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Osim toga, pritvor prema svim osumnjičenim opravdan je kaznenim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Tužiteljstvo, u saradnji s Policijom Brčko distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu radi dokazivanja kaznenih djela otmice i ubistva, navodi se u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.