Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Koncentracija 10. Sebičnost 0."

Kako je skaut Barce prije 41 godinu u svom izvještaju opisao Maradonu

maradona (1)

Menotti je napisao izvještaj nakon što je pogledao utakmicu Boca Juniorsa i Argentinos Juniorsa

Cesar Luis Menotti bio je čovjek kojeg je Barcelona 1978. kao skauta poslala da gleda Diega Armanda Maradonu i podnese izvještaj o viđenom.

Menotti je napisao izvještaj nakon što je pogledao utakmicu Boca Juniorsa i Argentinos Juniorsa. Maradona je u to vrijeme imao samo 17 godina, ali Menotti je bio oduševljen. Kako je izgledao izvještaj, pogledajte ispod.

Izvještaj: Diego Armando Maradona.

Ocjena: Vrlo dobar, izvanredan. Brzina 9,5. Ubrzanje 9,5. S loptom 9,1. Bez lopte 9,5. Agilnost 9,5. Skok 8.

Psihološki aspekti: Mentalna snaga 10. Otpornost na prekršaje 10. Koncentracija 10. Sebičnost 0. Osobnost 10.

Općenita tehnika: Nepobjediv.

Precizna tehnika: Izvanredan, zastrašujuće efikasan dribler. Jak. Hrabar. Sjajan udarac. Odličan pas. Maksimalno precizan. Besprijekorna vizija. Prosječna igra glavom. Dobar vođa. Zna sačuvati loptu.

Individualna taktika: Kompletna nogometna inteligencija. Kompletan osjećaj za nogomet.

Općeniti zaključci: Mlad. Rođen 30. 10. 1960. Ima nevjerovatnu tehniku i dribling na najvišem nivou. Uvijek ide okomito prema golu, ali zna kada se mora riješiti lopte i dati suigraču. Sjajni refleksi. Njegova kratka dodavanja i udarci su čudo.

Četiri godine nakon ovog izvještaja Barcelona je dovela Diega Maradonu iz Boce, a Argentinac je za katalonsku ekipu postigao 22 gola u 36 nastupa.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.