Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH: Slobode lišene dvije osobe koje potražuju sudovi

granicna policija34
Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina lišili su slobode S.K. (1984.), državljanina Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Derventa zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „prikrivanje“. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

S.K. je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik prilikom izlaska iz BiH na MGP Karakaj lišili su slobode A.L. (1989.). Potraživao ju je Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka BiH bit će predata nadležnom organu.

Službenici Jedinice granične policije Doljani privremeno su oduzeli dva dokumenta Mađarske, falsificiranu ličnu kartu i putnu ispravu koju potražuje Interpol. Dokumente je na uvid dao B.F. (1948.), državljanin Mađarske, prilikom graničnih provjera na MGP Bijača. O događaju je obaviješten tužilac Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona, prema čijem nalogu osoba je prekršajno procesuirana u skladu sa Zakonom o strancima. B.F. nije dozvoljen ulazak u BiH.