Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FM SDP BiH Sarajevo: Otkazati Studentski pohod na Trebević za Selmu i Editu

studentski-pohod-na-trebevic-za-selmu-i-editu

Forum mladih SDP BiH Sarajevo saopćili su danas da su šokirani činjenicom da organizator “Studentskog pohoda na Trebević za Selmu i Editu”, zakazanog za 23. oktobar, koristi pogibiju studentica Selme Agić i Edite Malkoč za promociju ovog pohoda.

Forum ovaj, kako ocjenjuju, krajnje nemoralan čin smatra “najbrutalnijom zloupotrebom imena nastradalih studentica, jer nikakav pohod neće doprinijeti poboljšanju sigurnosti studenata ili prevenciji saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom“.

U saopćenju se ističe da organizatori ovog pohoda, “bez mjere i obraza, sa emotikonima i smajlijima” pozivaju studente da podjele ovu sramnu objavu i pozovu što više kolega da učestvuju.

Stoga, Forum mladih SDP BiH Sarajevo zahtijeva da se ovaj pohod otkaže, te da se utvrdi ko je odgovorna osoba za zastupanje “Studentskih pohoda”.

– Zabrinjava nas činjenica da su “Studentski pohodi” djelovali kroz Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS), da bi se u međuvremenu, na neki način, odvojili od SPUS-a – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da će Forum mladih SDP BiH Sarajevo tražiti od nadležnih institucija odgovore o prirodi, radu i poslovanju “Studentskih pohoda”, te će od SPUS-a kao zvaničnog predstavnika studenata Univerziteta u Sarajevu, koji su i sami učestvovali u kreiranju nekoliko prijedloga za poboljšanje sigurnosne situacije u Kantonu nakon tragičnog ubistva dvaju naših studentica, tražiti da se ova aktivnost ukine.