Granična policija BiH: Spriječeno više pokušaja krijumčarenja robe i novca

granicna-policija-trebinje3
Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Višegrad sinoć oko 22 sata u graničnom pojasu na području Rudog spriječili su krijumčarenje veće količine robe i 140 kutija cigareta marlboro bez poreskih markica, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan dio robe pripadao je NN osobama koje su vidjevši naše službenike, odbacili robu i udaljili se u nepoznatom pravcu.

“Drugi slučaj evidentiran je na putnoj komunikaciji Mokronozi – Uvac prilikom granične kontrole automobila “jugo” bh. registarskih oznaka, u kojem je bila određena količina robe bez potrebne dokumentacije. Vozilom je upravljala M.Š. (1969.), državljanka BiH. Vrijednost otkrivene robe procjenjuje se oko 7.000 KM. Roba je predata službenicima UIOBiH”, navode iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška jučer su spriječili su nezakonit prijenos i privremeno oduzeli 47.500 eura.

Novac je otkriven prilikom granične kontrole renaulta, nacionalnih oznaka Holandije, na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Vozilom je upravljao G.N. (1968.), državljanin Holandije, Srbije i BiH, i nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. Privremeno oduzeti novac predat je Deviznom inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje.