Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija kod Trebinja pronašla 3.500 kutija cigareta

Otkrivene cigarete na podrucju Trebinja

U okviru operativne akcije “Bastion” službenici Jedinice granične policije Trebinje jučer su spriječili nezakonit promet 3.500 kutija raznih vrsta cigareta.

Cigarete su otkrivene graničnom kontrolom automobila Ford, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Trebinja. Vozilom je upravljao M. M. (1959.), državljanin Bosne i Hercegovine koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, saopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH po čijem će nalogu protiv M. M. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”. Otkrivene cigarete su privremeno oduzete.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad jučer su lišili su slobode M. Ž. (1957.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Osoba je kontrolirana na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. M. Ž. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.