Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka odbjegle Slobodanke Tošić: Nema ništa od predaje, svi lažu

slobodanka tosic

– Sud laže, Tužilaštvo laže, lažu svi! Kako to da ja ne znam gdje je moja kćerka, kada sam prekjuče cijeli dan bila sa djetetom?! Ona možda ovog momenta nije kod kuće, ali je u Han Pijesku,ovo je, u ispovijesti za Nezavisne novine, ispričala Jadranka Tošić, majka Slobodanke Tošić, bivše mis fotogeničnosti i Playboyeve zečice, za kojom je Interpol raspisao crvenu potjernicu, što znači da je traži policija i u BiH i izvan države.

Tošić tvrdi da njena kćerka nije ni zaprimila poziv da se odazove na izdržavanje zatvorske kazne. Sud BiH ju je, podsjetimo, osudio na dvije i po godine zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi.

– Oni pretpostavljaju da je ona otišla negdje. To su najveći mogući neprijatelji mom djetetu. Sve ovo je vrlo neozbiljno, tvrdi Tošićeva.

Na pitanje hoće li se Slobodanka predati pravosudnim organima, njena majka je odgovorila: “Ma, kakva predaja”.

Podsjetimo, drugostepenom presudom Suda BiH potvrđena je kazna Slobodanki Tošić od dvije i po godine zatvora zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi u predmetu “Lutka”. Odbjegla mis još nije pronađena, a ni iz jedne policijske agencije juče nam nisu mogli reći da li znaju da li je ona napustila BiH.

Neki spekulišu da je, možda, već u inostranstvu, ali je ta informacija zasad bez zvanične potvrde. Kako saznajemo u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, raspisivanje Interpolove potjernice ne znači da je ona izvan BiH.

“Dakle, bilo gdje da je policijski službenici primijete, da li u BiH ili u inostranstvu, bit će uhapšena”, pojasnio je sagovornik banjalučkih novina.

Potvrđeno je da su iz Suda BiH nedavno pozvali Tošić za izdržavanje zatvorske kazne, ali se ona pozivu nije odazvala. Čak ni advokat Vlado Adamović ne zna gdje je njegova klijentkinja.

On  kaže da ga je juče ujutru kontaktirala majka Tošićeve, raspitujući se šta se događa, jer, kako je ustvrdila, nije im uopšte došao poziv.

– Ona je nazvala da pita može li se raspisati potjernica kada nisu ni dobili poziv. Ja sam rekao da ne mogu i da moraju da provjere da li je taj poziv došao ili nije, kaže Adamović. Na pitanje da li su Tošićeva i njena majka zajedno stanovale, on kaže da jesu, ali i ističe da ne zna gdje je njegova doskorašnja klijentkinja.

– Cijeli august proveo sam van zemlje, a zadnji put s njom sam se čuo desetak dana prije toga, rekao je Adamović.