Iz BiH u Srbiju stigla zamolnica da Slobodanka Tošić služi kaznu u toj zemlji

slobodanka-tosic-condamnation-prison

Iz Bosne i Hercegovine stigla je zamolnica da Slobodanka Boba Tošić (30) služi u Srbiji tamošnju kaznu zatvora od dvije i po godine zbog pomaganja u pokušaju ubistva.

– Poslali su zamolnicu za preuzimanje izvršenja kazne zatvora i to je proslijeđeno Višem sudu u Beogradu na odlučivanje – potvrdili su za Blic u Ministarstvu pravde Srbije.

Bivša misica BiH i Playboy zečica osuđena je pravosnažno u postupku za organizovani kriminal u BiH, jer je 6. oktobra 2006. u Istočnom Sarajevu namamila Đorđa Ždrala, kada su pokušali da ga ubiju. Prije nego što je dobila poziv na izdržavanje dvoipogodišnje kazne zatvora, ona je pobjegla iz rodnog Han Pijeska, gdje je bila u kućnom pritvoru.

Slobodanka Tošić ima državljanstva obje države, a BiH je za njom raspisala crvenu Interpolovu potjernicu nakon bjekstva. Međutim, Srbija nije prihvatila da potjernicu za njom raspiše na svojoj teritoriji iz proceduralnih razloga.

U Višem sudu u Beogradu nam je rečeno da je zamolnica BiH za priznanje presude prosleđena Posebnom odeljenju za organizovani kriminal (Specijalnom sudu).

– Sud je sada pri kraju prikupljanja podataka u vezi sa zamolnicom. Sljedeći korak je određivanje osuđenoj advokata po službenoj dužnosti i zakazivanje ročišta na koje će biti pozvana. Odluka suda o zamolnici BiH biće naknadno saopštena nakon ročišta – kažu u Višem sudu u Beogradu.

Kao što je nedavno otkriveno, odbjegla misica je utočište u Srbiji našla kod poslanika vladajuće koalicije Žike Gojkovića. Ona je bila u stanu u Beogradu koji je koristio i ovaj poslanik, a viđani su zajedno na više javnih mjesta.

– Ona često boravi u tom stanu, a sa Gojkovićem je odlazila i na mnoga javna mjesta. Nisu skrivali druženje – kaže jedan od izvora.

Tošićeva je uhapšena u policijskoj akciji “Lutka”, zajedno sa pripadnicima grupe Darka Eleza, koji je u više postupaka označen kao vođa jedne od najvećih balkanskih kriminalnih grupa.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog likvidacija, otmica, iznuda, dilovanja narkotika i pranja novca. Misica je optužena da je u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006, po nagovoru Darka Eleza, svesno namamila vođu suparničkog kriminalnog klana Đorđa Ždrala da dođe u kafić “Sport” jer je Elez želeo da ga likvidira.

Ždrale je uzvratio hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici dobio zadatak da ga likvidira. Rašeta je dvije godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Da ironija bude potpuna, zbog saučesništva u pokušaju ubistva Ždrala, misica je osuđena na dvije i po godine zatvora, dok je Elez pred Apelacionim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za podstrekivanje na ubistvo Ždrala!

Gojković: Jednom smo se vidjeli

Gojković je za “Blic” rekao da on nije krio odbjeglu misicu i da nije koristila stan čiji je on vlasnik. Takođe, tvrdi da se sa njom nedavno vidio samo jednom, kada su bile prisutne i njene sestra i majka.